- Mijn specialiteiten

Mijn specialiteiten

Als gediplomeerd pedicure - en lid van brancheorganisatie ProVoet - heb ik me na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de ondersstande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Drukontlastende zooltjes

Met behulp van een podoscoop maak ik een afdruk van de voet en stuur deze naar een podotherapeut. De podotherapeut maakt n.a.v. deze afdruk de drukontlastende zooltjes.  

Schimmelnageldiagnostiek

Als er een vermoeden is van een mycose-of schimmelnagel dan kan ik in eigen beheer een test uitvoeren.

Nagelregulatie m.b.v. aqryl, gel of beugel

Als nagels afgebroken , ingegroeid of niet verder willen groeien zijn er technieken om er weer een gezonde nagel van te maken

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.